logo Magnesia

Smo odgovorni

Smo odgovorni

EMBALAŽA JE IZ 100 % RECIKLIRANEGA MATERIALA

Plastenko mineralne vode Magnesia, vključno s pokrovčkom in etiketo lahko ponovno uporabimo za nadaljnjo predelavo. Zato ne pozabite plastenke odvreči v zabojnik za embalažo. Tam se začne njeno novo življenje – iz nje lahko nastane tudi jopica iz flisa, toplo polnilo za v spalno vrečo, ali nova plastenka.

MANJŠA KOLIČINA PET

Pri oblikovanju nove plastenke, smo imeli v mislih uporabnost, obliko ter prijaznost do okolja. Zmanjšali smo količino plastike (PET), ki je potrebna za izdelavo plastenk.

Od leta 2001 smo zmanjšali količino plastike (PET) potrebne za eno plastenko skoraj za četrtino nižja je tudi teža embalaže iz folije (za 40 %) in pokrovčka. Zahvala gre vrhunskim oblikovalcem, ki skrbijo za izgled naše plastenke.

Zadnjo plastenko je za nas oblikoval Jan Čapek.

VARUJEMO NAŠ IZVIR

Črpanje vode iz globin s seboj prinese tudi odgovornost za naravo v okolici izvira in za samo mineralno vodo.

Za maksimalno zaščito izvirov obstajajo varstvena območja, ki določajo, katere aktivnosti se tam lahko izvajajo. Izvir mineralne vode Magnesia je zaščiten v okviru prvega varstvenega območja in ga neprestano nadzorujemo. Fizikalne lastnosti izvirov spremljamo s pomočjo avtomatskih merilnih postaj, zelo strog je tudi nadzor mikrobiološke kakovosti in kemijske sestave mineralne vode.

  • Črpanje Magnesie ureja dovoljenje, ki določa pogoje črpanja na način, da izvir v nobenem primeru ni ogrožen in se lahko obnavlja na naraven način.
  • Magnesia ima tudi to prednost, da se nahaja v zavarovanem krajinskem območju Slavkovsky les in je tako zaščitena pred možnimi neželenimi človeškimi posegi.
  • Ponosni smo na mineralno vodo Magnesia in neokrnjeno naravo, v kateri izvira. Zato smo sodelovali pri kreiranju učne poti Mnichovske hadce, ki obiskovalcem Sladkovskega lesa predstavi vse njegove lepote.

Za optimizacijo in analizo uspešnosti spletne strani uporabljamo spletne piškotke. Delimo jih tudi z našimi družbenimi mediji, oglaševalskimi in analitičnimi partnerji. Le-ti jih lahko združijo z drugimi informacijami, ki jih zbirajo neposredno od vas ali kot rezultat vaše uporabe njihovih storitev. Informacije, ki jih iz piškotkov zbere družba Karlovarské minerální vody, a. s., ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Z vašo nadaljnjo uporabo te spletne strani sogašate z uporabo teh informacij.